ČESKÁ TŘEBOVÁ – Ani v rámci předposledního dne letošního ročníku “Týdne sportu” se v tělocvičnách a na venkovních hřištích nezahálelo. Konaly se turnaje ve florbalu, vybíjené či ringu. První stupně základních škol poměřily síly v atletickém víceboji. Smíšené trojice si zahrály volejbal.

Sportovně laděný byl i odpolední čtvrteční program. Na Starém náměstí se cvičila zumba. Následně převzaly otěže hudební skupiny Vokno z Chocně a WxP ze Sebranic.

Zatímco se na své vystoupení chystali další interpreti, proběhlo vyhlášení nejlepších sportovců. Mezi ně by se případně mohla zařadit i zpěvačka a baskytaristka Vladivojna La Chia. Ta se totiž, když zrovna nemuzicíruje, věnuje karate. Ostravskou umělkyni na pódiu vystřídaly domácí tanečnice ze ZUŠ.

Hlavní hvězdou večera měla být skupina Mirai. Její členové jsou sice původem z Frýdku Místku, ale s trochou nadsázky je možné říct, že za poslední dobu v našem regionu zdomácněli. Před nedávnem totiž koncertovali v Ústí nad Orlicí a Žamberku.

Závěrečný den celoměstských slavností odstartoval závody v plavání, fotbalovým turnajem či soutěží v kuželkách. Vrcholem sportovní části programu měl být “Závod o železného kohouta”. Ten byl letos poznamenán deštivým počasím a změnami v trasování. Klání plavců, běžců, vodáků a cyklistů opět ovládl Peklák team. Ten zvítězil už potřetí v historii.

Kulturní program vrcholil koncerty tří interpretů. Jedním z nich byl Michal Šindelář, který v České Třebové tentokrát vystoupil jako písničkář.

Prostor mezi tanečními vystoupeními svou produkcí vyplnila skupina Poletíme?. Ta svůj playlist postavila tak, aby si příchozí mohli zakřepčit.

Janek Ledecký, který byl posledním vystupujícím “Týdne sportu 2018”, hrál nedávno v Ústí nad Orlicí. Možná si byl vědom tradiční rivality mezi sousedními městy, a tak se chtěl v České Třebové vytáhnout.

Publikum tak mohlo slyšet průřez tvorbou hudebníka, jenž koncertuje více než tři dekády. Dvacetiletou tradicí se může pochlubit akce, za jejímž jubilejním ročníkem udělal definitivní tečku tradiční ohňostroj.