ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na staveništi v ulici Husova se pracuje jak uvnitř budované tenisové haly, tak zvenčí. V interiéru sportoviště byly dokončeny rozvody. Budoucí dějiště soubojů o “fiftýny” postupně získává podlahu. “Dva dny probíhala pokládka betonové podlahy, kdy vlastně se přes den navážel beton a v noci probíhalo rovnání,” popsal průběh prací prezident Tenisového klubu Česká Třebová Jaroslav Rybka.

Na uvedené činnosti v dalších týdnech naváže pokládka finálního povrchu. K tomuto kroku stavbaři přistoupí ve chvíli, kdy vyschne betonový základ. Takový stav věcí je také nutný pro další úkony. “Měla by začít probíhat montáž osvětlení a elektroinstalace, protože k tomu je zase nutná plošina, aby je vlastně ti podlaháři, ty elektrikáře, na to pustili,” sdělil OIK TV Jaroslav Rybka.

V areálu tenisového klubu probíhají práce na kanalizační síti. Vybudován rovněž bude spojovací krček mezi halou a provozní budovou. Zdá se, že by nic nemělo ohrozit termín dokončení stavby. “Akce probíhá v souladu s harmonogramem. Myslím si, že tam je i trošičku náskok, díky tomu, že byly příznivé klimatické podmínky v lednu, že se mohlo dělat,” uvedl starosta města Jaroslav Zedník.

Proměny se dočká i nejbližší okolí novostavby. “V té části, která je dneska jakoby před tou halou rozkopaná, tak tam vzniknou přístupové komunikace. Nějaké sadové úpravy a parkoviště tam vznikne,” doplnil starosta Zedník.

Vše zmiňované je naplánováno tak, aby byla celá investiční akce úspěšně završena do 31. srpna letošního roku.