ČESKÁ TŘEBOVÁ – Česká Třebová bude mít brzy novou tělocvičnu, která splňuje ty nejnáročnější podmínky pro pořádání mistrovských míčových soutěží. Příprava stavby tělocvičny Vyšší odborné školy a střední školy technické na Skalce se připravovala dva roky.

“Stavba přišla na 56 miliónů korun, což není úplně málo. Je to díky tomu, že se likvidovala také kotelna, která byla nevyužívaná v minulosti včetně komína, takže tím se prodražila stavba,” řekl pro OIK TV  hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Najdeme využití pro všechny sálové sporty, které se  v České republice hrají v tom větším rozsahu. Když to vezmeme ve zkratce tak je to basketbal, volejbal, házená, futsal, florbal a i netradiční sporty,” řekl pro OIK TV Jan Kovář z VOŠ a SŠT. A nejen to, hala je koncipována zejména i pro školní sport. Takže lze tady cvičit gymnastiku, nacvičovat vysoký skok a nebo i přeskoky.

Plocha tělocvičny se dá rozdělit na dvě klasická volejbalová hřiště. Nechybí ani moderní zázemí v podobě šaten se sprchami a toaletami. Počítáno je i s bufetem. I když tělocvičnu vlastní a spravuje škola, není určena pouze pro ni. Již nyní se pomalu zaplňuje z řad sportovních oddílů.

Tato tělocvična nahradí tak stávající nevyhovující v areálu Sokola, která obsahuje azbest a pro školní výuku není vhodná. Během příštího roku bude převedena bezplatně na město.

Nová tělocvična by měla být otevřena v průběhu ledna příštího roku. v současné době probíhá kolaudační řízení.