foto: Taneční škola Česká Třebová

ČESKÁ TŘEBOVÁ – První červencový víkend se konala taneční soutěž Hiphop European Championships. Díky úspěchům na MČR CDO 2022 a zisku bodů v celorepublikovém žebříčku získala Taneční škola hned několik nominací na Mistrovství Evropy 2022 v Severní Makedonii. Po dlouhé 16-ti hodinové jízdě proběhlo první soutěžní klání dua Andělka Linhartová a Martin Prossa. Dva postupy nejprve do čtvrtfinále a pak semifinále byli povzbuzením pro celou výpravu a konečné 23. místo z 63 nejlepších tanečních párů z celé Evropy úžasnými výsledkem. I přes vysoké teploty, šplhající se k 45 stupňům, probíhaly druhý den sólové kategorie. Sportovní hala byla slušně klimatizovaná a mezinárodní porota to viděla takto: Marek Prossa si vybojoval postup do dalšího kola a skončil na nádherném 13. místě ze 47 tanečníků. Zrovna tak Martin Prossa si ve své juniorské kategorii vybojoval 2x postup do dalších kol a konečné 11. místo z 29 tanečníku. Ženské kategorie jsou tradičně neuvěřitelně obsazeny, ale přesto se Lence Špajsové a Andělové Linhartová podařily moc pěkné výsledky. Lenka skončila 80 ze 106 tanečníku a Andělka 92 ze 121.
Poslední soutěžní den byly na programu battly. Martin Prossa za podpory celého teamu zabojoval a z prvního kola, ve kterém bylo zaregistrováno 52 tanečníků z Bosny, Kypru, Dánska, Německa, Itálie, Norska, Polska, Slovenska, Slovinska, Švédska a Anglie, se probojoval do čtvrtfinále a konečně i do semifinále. V semifinále narazil na borce ze Švédska, přes kterého již neprošel. Celkové páté místo na Mistrovství Evropy je nejlepší výsledek, který si celá česká výprava ze šampionátu odvezla.
Děkujeme všem tanečníkům, za úžasnou reprezentaci nejen České republiky, Taneční školy, ale i města Česká Třebová. Nyní je čeká na podzim Mistrovství Světa v Rakouském Grazu.

Sportovní taneční klub Česká Třebová z. s.