zdroj: Taneční škola Česká Třebová

KIELCE / ČESKÁ TŘEBOVÁ – V termínu 23.10.2023 – 27.10.2023 s v polském Kielce konal světový šampionát sportovního tance, kategorie hiphop. Soutěžního klání se během 5 dnů zúčastnilo více než 4 500 sportovců, ze 40 zemí, kteří si na mistrovských soutěžích svých zemí vybojovali nominaci a právo se šampionátu zúčastnit.

Sportovní taneční klub Česká Třebová vyslal do Polska 12 tanečníků a 2 členy doprovodného týmu. Naše výprava byla druhá nejpočetnější z českých reprezentací. Podařilo se nám vybojovat pěkná umístění, navázat nová přátelství s velmi silným příslibem budoucí spolupráce nejen s polskými tanečními kluby. Tanečníci si vyzkoušeli účast na profesionální soutěži, kde veškerá komunikace a organizace probíhá pouze v anglickém jazyce, a nasbírali cenné zkušenosti.

Ve volném čase jsme absolvovali prohlídku Paláce krakovských biskupů, kde je nyní

zdroj: Taneční škola Česká Třebová

muzeum Svatokřížského vojvodství. Poznali jsme celé historické centrum Kielce, Katedrální baziliku Nanebevzetí Panny Marie, barokní kostel Svaté Trojice, Kieleckou synagogu, i pět geologických přírodních městských rezervací. Při zpáteční cestě jsme navštívili město Čenstochová, konkrétně kostel a klášter na Jasné Hoře se slavnou ikonou Panny Marie Čenstochovské.

Získávání zkušeností na mezinárodním poli je to co může nejen naše tanečníky, ale v přeneseném významu také celý sportovní klub posunout dál. Tyto soutěže jsou obrovským zdrojem inspirace a poznávání, pomáhají nám komunikovat a sdílet naše zkušenosti, informace a zážitky.

Mezinárodní taneční soutěže jsou specifické velkým množstvím soutěžících. V jednotlivých disciplínách startuje kolem 200 soutěžících. Tento sport získává na neuvěřitelné popularitě mezi mladými z celého světa a úroveň tanečníků na mezinárodních soutěží raketově narůstá. To, že naši tanečníci v některých disciplínách získali nejlepší umístění z celé české výpravy, je pro nás velmi cenné srovnání v rámci České republiky.

Taneční školu, město Česká Třebová i Českou republiku reprezentovali:
Benešová Adélka, Hřebíčková Marie, Jiroušková Ema, Ježová Eliška, Konkolová Eliška, Krajová Sofie, Kučerová Kateřina, Motlová Nela, Prossa Martin, Voborová Emma, Vojáčková Barbora, Sokolová Adéla

Nejlepší umístění:
Jirouškové Emě a Motlové Nele se podařilo v disciplíně sólo postoupit ze 155 tanečnic do dalšího kola a obě děvčata skončila na pěkném 72. místě.
Duo Jiroušková Ema + Ježová Eliška přetančilo 31 nejlepších duet z celého světa a odneslo si 75. místo.
V malých skupinách se našim juniorům podařil vybojovat postup do osmifinále a konečné
35. místo.

Děkujeme za podporu městu Česká Třebová a rodičům.

Šárka Prossová, Taneční škola Česká Třebová