ČESKÁ TŘEBOVÁ – Tělocvična Základní školy Nádražní hostila tradiční akci určenou pro děti z mateřských škol. Organizátoři z Městského úřadu si ve spolupráci s dalšími organizacemi pro malé účastníky připravili různé soutěže. Program letošních sportovních her začal hromadnou rozcvičkou a proslovem starostky města Magdalény Peterkové. “Já jsem poprvé na zahájení dětských her, které se pořádají už tradičně, jak jsem zjistila a mám velkou radost z toho, že se děti zabaví i tímto způsobem, že si taky trošku zasportují,” sdělila nám Magdaléna Peterková.

Na akci dorazily děti z šesti mateřských škol z okolí. “4 z České Třebové a 2 pak jsou mimo-českotřebovské: Rybník a Třebovice. No a z každé školky máme 10 dětí, takže celkem 60 dětí,” doplnila ředitelka DDM Kamarád Jana Endyšová. Každá školka vyslala své reprezentanty, kteří se se svými družstvy postupně zúčastnili pěti různých disciplín. “Máme překážkovou chůzi, pětiskok, hod do dálky, štafetový běh a skákání v pytlích,” přiblížila Jana Endyšová.

Některé děti si oblíbily házení míčkem, jiné daly přednost běhu. Děti nám prozradily své dojmy ze soutěže. “Líbilo se mi tady házení a taky se mi tady hodně líbí, jak se tady sportuje a taky mě tady baví to, že jsem tady s kamarády.” “Dělali jsme štafetový běh a líbilo se mi to.” “Líbí se mi nejvíc štafeta a míček a ještě se mi líbilo skákání v pytlích.”

Nejlépe si vedly děti z Mateřské školy Vinohrady. Druhou příčku obsadili reprezentanti Mateřské školy U Stadionu a třetí místo patřilo soutěžícím z Mateřské školy U Koupaliště.