LANŠKROUN – 8. kolo Velké ceny Ústeckoorlicka hostilo město Lanškroun. Mužská, ženská i veteránská družstva tak mohli porovnat své výkony. Hasičské klání “Lanškrounský pohár” přilákalo své příznivce i přes deštivé počasí. “Je to už tradiční soutěž, která se tady pořádá již více než deset let. Je to typicky hasičská soutěž, kdy sportovní družstva soutěží na požární útok,” přiblížil Vladislav Kristek, starosta SDH Lanškroun.

Jednotlivé týmy měly stejný úkol – v co možná nejrychlejším čase absolvovat trať a na jejím konci splnit nástřikový limit. Ne všem se pokus podařil dle jejich představ. Dobrovolní hasiči z Horního Třešňovce byli ale spokojení. Čas 18 sekund a 94 setiny jim stačil na čtvrté místo. “S počasím moc spokojení nejsme, trošku prší, ta tráva je mokrá, trošku to klouže, ale s pokusem jsme docela spokojení. Myslím, že 18:90, já jsem si nevšiml, kolik jsme měli přesně, ale na to jak se to dneska běhá, tak je to docela dobrej čas,” řekl Michal Marek. Při startu mužstva Bystřec A selhala časomíra. Druhý start již proběhl bez problémů a tým s časem 18 vteřin a 25 setin zvítězil. “Byla to taková divočina, měkká trať, ale výkon asi dobrej a ten čas, mohlo to bejt lepší, ale já myslím, že to odpovídá tomu počasí, takže jsme spokojeni,” prozradil Štěpán Hrdina.

Ženskou kategorii ovládly hasičky z Letohradu – Kunčice C, které trať zdolaly za 19 vteřin a 3 setiny. Mezi veterány zvítězilo družstvo z Horního Třešňovce s časem 19 vteřin a 50 setin. Kategorii veteránek vyhrál jediný přihlášený tým. Ženy z Černovíra, které měly čas 22 vteřin a 70 setin.