ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Senior klub bilancoval uplynulý rok a zároveň svým členům nastínil rok letošní. V současné době má již skoro tři stovky členů. Rok od roku se daří pomalinku nové členy získávat.

Nedílnou součástí klubu je pořádání různých akcí. “My jsme loňského roku dělali 63 aktivit, letos jich máme 80, takže když jsem to spočítal, tak jsem se toho dokonce zhrozil. Je to maximum, víc se už toho v počtu sedmi lidí ve výboru zvládnout nedá,” řekl pro OIK TV předseda Senior klubu Zdeněk Ešpandr.

Pro letošní rok je připraveno v průměru více jak šest akcí měsíčně. Jedná se o pravidelné společné plavání v krytém bazénu, různé přednášky, výlety do blízkého i vzdálenějšího okolí, rekondiční pobyty a i navštěvování přátel z podobného klubu v polské Bystřici Kladské, jejíž zástupci také byli přítomni. Novinkou pro letošní rok se staly taneční večery. První s hudbou Miloslava Biena mají již za sebou. “Budeme dělat čtyři taneční večery na jaře a tři taneční večery na podzim. Myslím si, že o to bude zájem, protože ten první večer se velmi povedl,” řekl Zdeněk Ešpandr.

Město tento Senior klub podporuje nejen přímo finanční injekcí kolem osmdesáti tisíc z městské pokladny. Ale dostává jako řada podobných spolků a sdružení ve městě i pomoc nepřímou. “Senior klub je začleněn jako organizační složka v rámci městského úřadu a tudíž se odbor sociálních služeb podílí na té administrativní stránce na činnosti a samozřejmě i díky tomu Senior klubu usnadňuje hodně práce,” uvedl starosta města Petr Hájek.

Nejen pro seniory z klubu je určena i nově otevřená herna Kostka v centru sociální péče na Štěpnici každé pondělí od půl druhé do půl šesté odpolední.