LANŠKROUN – Stavba lanškrounského Kulturního domu pokračuje! I když podle prvních předpokladů se dokončení opozdí a se zahájením provozu se počítá začátkem příštího roku, začalo se pracovat uvnitř objektu.

Instaluje se vzduchotechnika a začalo se s betonováním podlah v přízemí. Podle starosty města, který osobně stavbu průběžně navštěvuje, se oproti plánu předpokládá opoždění stavby. “Zpoždění v řádech týdnů na takovéhle stavbě nepovažuji za nic zásadního,” řekl pro OIK TV starosta města Radim Vetchý.

Po dokončení stavby je potřeba počítat i s kolaudací. Ta může podle současného odhadu trvat měsíc. “Termín by se prodlužuje někdy do konce října, nebo do půlky listopadu. Potom bude probíhat kolaudace. Spuštění vlastního provozu v kulturním domě a první akce by mohla být v novém roce,” dodal starosta města Vetchý.

V průběhu realizace docházelo a dochází k některým vícepracem a také k méněpracem. A to se projevuje na výsledné částce. K tomu starosta města Vetchý dodává: “Nyní jsme na částce někde okolo milion dvě stě, milion tři sta korun, což zase v tom rozsahu stavby, která je v částce 130 milionů až 140 milionů není vůbec žádná  velká položka.”

Oproti původnímu předpokladu dojde ke změnám jak v interiéru, tak i exteriéru. “V některých saloncích budou navíc velkoplošné obrazovky, dále wi-fi body. Některé úpravy se týkaly parkovišť, je toho mnoho, nedá se to popsat ve zkratce,” dodal starosta města Vetchý.

Samotné interiérové práce, které sebou přinesou předzvěst vnitřního vzhledu Langerovy vily a nové budovy, mají přijít na řadu ve druhé polovině prázdnin.