ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V roce 2018 byl v Ústí nad Orlicí po revitalizaci otevřený Park u kostela Nanebevzetí Panny Marie. Nikdo v tu dobu však netušil, kolik ocenění tento kousek přírody v centru města získá. V letošním ročníku soutěže Stavba roku Pardubického kraje získal Ocenění poroty, kterou zaujal nejen svým vzhledem a funkčností. “Je třeba zdůraznit, že porota ve svém výroku ocenila i vzornou spolupráci města a děkanství v tomto projektu a na té vlastní realizaci, takže ten park mi dělá radost i rok po té, co byl vlastně otevřen,” prozradil starosta města Petr Hájek.

Poprvé byly všechny projekty hodnoceny dohromady a ne podle jednotlivých kategorií. “Ocenění poroty bylo jedno z osmi, vedle toho byly uděleny čtyři hlavní ceny. Je třeba zdůraznit, že celkem bylo přihlášeno 26 staveb,” prozradil Petr Hájek. Součástí soutěže bylo také ocenění veřejnosti, kde získal třetí největší počet hlasů. “Já to považuji za úspěch, že náš park obstál, že porota po té odborné stránce ocenila tu investici, kterou město Ústí nad Orlicí realizovalo, mám z toho samozřejmě upřímnou radost,” dodal starosta.

Toto místo v těsném sousedství kostela Nanebevzetí Panny Marie je také přihlášeno do soutěže Park roku, kterou pořádá profesní sdružení Svaz zakládání a údržby zeleně. Na internetové stránce pro něj můžete do pátého listopadu hlasovat a pomoci mu tak získat cenu veřejnosti.