LANŠKROUN – V Lanškrouně postupně probíhají opravy ulic. Dokončena je Vančurova, práce začaly na ulici Zborovská a v budoucnu se oprav dočká i Havlíčkova se Seifertovou. Dvě ulice v lanškrounské lokalitě “Teslov” projdou kompletní rekonstrukcí v nejbližší době. Jedná se o část ulice Zborovská, která naváže na již dříve opravené části v úseku od ulice Havlíčkova až po křižovatku s ulicí Nerudova. Ulice Havlíčkova dostane nový kabát od křižovatky s ulicí Bedřicha Smetany po ulici Čelakovského.

“Jsou opravdu ve špatném technickém stavu, proto se přistoupilo k jejich opravě. Nyní máme vysoutěženou firmu, která bude realizovat opravu. Oprava by měla být dokončena až v příštím roce,” řekl nám starosta města Radim Vetchý. Celkové náklady na kompletní rekonstrukci ulic budou hrazeny z městské pokladny. “Jedná se o jednu investiční akci, rámcově něco přes 10 milionů investičních nákladů. Bude provedena kompletní rekonstrukce, to znamená komunikace, asfaltové povrchy, parkovací stání,” upřesnil referent odboru investic Jiří Zatloukal. Právě díky vybudování nových parkovacích stání budou provedeny úpravy jízdních pruhů. Pro chodce se opraví chodníky a také bude nové osvětlení. Součástí akce je doplnění zeleně. Již započaté opravy na ulici Zborovská přinesou i nové sběrné hnízdo na odpady.

“Práce zahajujeme v podstatě kabelovým vedením veřejnýho osvětlení a zemními pracemi na napojení uliční vpusti na kanalizaci,” sdělil OIK TV Jiří Zatloukal. Tyto úkony s sebou přinesou dočasné zvýšení hlučnosti a prašnosti. V neposlední řadě také pohyb těžké techniky, dělníků a možná dopravní omezení. “V současné době dopravu omezujeme pouze lokálně v prostoru, kde probíhají stavební práce. Úplné omezení nastane až v době, kdy budeme v podstatě dělat stavbu samotné komunikace,” dodal Jiří Zatloukal.

Jak dalece rekonstrukce ulice Zborovská v letošním roce pokročí, závisí zejména na klimatických podmínkách. Obnova Havlíčkovy ulice je naplánovaná na příští rok.