ÚSTÍ NAD ORLICÍ  –  První etapa zahrnuje úsek od kruhového objezdu U Bubeníka po křižovatku s ulicí Tvardkova před Orlickoústeckou nemocnicí.

“Bude to zejména zátěž pro místní obyvatelé, kteří mají nemovitosti přilehlé k této komunikaci, takže už touto formou bych si dovolil je požádat o trpělivost a shovívavost, stejně tak i ostatní ústecké řidiče,” řekl Petr Hájek, starosta Ústí nad Orlicí.

Objízdné trasy budou vedeny přes ulice Moravská, Královehradecká a Cihlářská. Přístup do ulice Wolkerova zůstane zachován průjezdem kolem dětské polikliniky. Po ulici Čs. armády běžně jezdí také pravidelné autobusové linky. V době oprav nebudou obsluhovány zastávky Rieter, Nemocnice a Tvardkova. Stavba zahrnuje nejen kompletní rekonstrukci povrchu vozovky, ale také výměnu obrubníků a přilehlých chodníků.

“Celá akce je financována pouze a jenom ze zdrojů města Ústí nad Orlicí, ty náklady se pohybují nebo budou pohybovat přes 9 milionů korun,” sdělil Petr Hájek, starosta Ústí nad Orlicí. Silnice bude v zimních měsících zprůjezdněna a na jaře příštího roku by měla rekonstrukce ulice pokračovat druhou etapou.