ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Na začátku září proběhla tradiční cyklojízda starostů členských obcí a měst svazku obcí Region Orlicko – Třebovsko. Jeho letošní Den začal ve sběrném dvoře v Českých Libchavách.

Tam na ně čekalo slavností zahájení, proslov předsedy svazku obcí Region Orlicko – Třebovsko. Poté cyklisté nasedli na kola a vydali se na prezentaci na skládku v Českých Libchavách. Další zastávka byla naplánována v Ústí nad Orlicí. “Já jsem loni slíbil, že se příštího ročníku aktivně zúčastním na kole, takže jsem svůj slib dodržel a šlapu a jedu,” řekl starosta Ústí nad Orlicí Petr Hájek.

Na Hřišti pro všechny u Aquaparku si účastníci cyklojízdy mohli vyzkoušet horolezeckou stěnu nebo venkovní posilovnu s posilovacími stroji.

“Byl jsem na jednom z prvních ročníků, to trať byla delší a náročnější, ale samozřejmě není to o tom lámat rekordy kilometrový nebo vejškový, ale jde o to, že se ty lidi sejdou a že nějakou tu trasu tady v našem mikroregionu projedou,” sdělil Jaroslav Zedník, starosta České Třebové.

V podvečerních hodinách cyklisté akci zakončili na hřišti u tělocvičny v Řetové.