LANŠKROUN – Nové polytechnické centrum za necelých padesát milionů korun od minulého roku roste vedle Základní školy Dobrovského v Lanškrouně. Dělníky nezastavil ani mráz, a tak práce mohou pokračovat dle plánů. Přízemí i s prvním patrem jsou hotové, stavba střechy s podkrovními učebnami má v nejbližší době následovat. Do objektu bude zajištěný bezbariérový přístup, jak bočním vchodem přímo ze školy, tak i výtahem. Díky panujícím mrazům muselo být pozastaveno zateplování stavby.

“V současné době jsou hotové příčky v přízemí, v prvním patře, jsou nainstalovaná okna,” řekl Pavel Resler. Pracuje se také na vnitřních sítích. Dále se připravují výběrová řízení na vybavení nábytkem, stavebnicemi či jinými odbornými pomůckami. V polytechnickém centru se má nacházet 9 tříd s různým zaměřením. V přízemí je největší prostor vyčleněný dřevodílně, vedle mají být šatny a učebna věnovaná zpracování kovů a plastů. Opomenutá nebude ani keramická dílna. První nadzemní patro je věnované například přírodovědné učebně či učitelskému kabinetu. V podkroví se má nacházet aula, kuchyňka, učebna rodinné výchovy a šatny.

“Slavnostní otevření polytechnického centra by mělo proběhnout v polovině září, kdy škola oslaví 90. výročí založení,” upřesnil Pavel Resler. Termín dokončení stavby, včetně vybavení jednotlivých učeben, je stanovený na konec června.