LANŠKROUN – Na ZŠ Dobrovského v Lanškrouně probíhají jako každým rokem prázdninové opravy. Také se pracuje na novém třípatrovém polytechnickém centru, které vyrostlo na pozemku školy a mělo by být hotové již během prázdnin. Většina jednotlivých učeben je vymalovaná a připravená na pokládku podlah. “V současné době je stavba téměř u konce. Dělají se podlahy, stropy a stavba by se měla na konci července předat,” sdělil nám zástupce ředitelky Pavel Resler. 

Do té doby by se měly vybavit toalety sanitou. Také zbývá ještě instalace výtahu, obložení schodů či zapojení elektřiny. Podkrovní místnosti mají část oken ovládanou mechanicky a část elektricky. Aula je také téměř hotová, na kuchyňce a učebně rodinné výchovy se stále pracuje. “Během srpna se budou jednotlivé učebny vybavovat nábytkem, stavebnicemi, pomůckami a dílny nářadím,” řekl Pavel Resler. Přírodovědná učebna má být vybavena dotykovými televizemi. Na část oken byly nainstalovány venkovní žaluzie. 

“Slavnostní otevření by mělo proběhnout 20. září u příležitosti 90 let otevření první menšinové školy v Lanškrouně,” doplnil Pavel Resler. Do té doby čekají úpravy i venkovní prostory, pracovat by se mělo na kanalizaci, chodnících a dalších záležitostech.