Společné foto s Terezkou Pánikovou a jejími rodiči. | foto: Pardubický kraj, Luboš Kozel

PARDUBICE – I nejmladší hejtman v historii Martin Netolický pokračuje v tradici obdarovávání prvních občánků narozených v Pardubickém kraji. Jeho kroky vedly ve středu dopoledne nejprve za Dominikem Jordánem a jeho rodiči do Třebařova na Svitavsku. Nezapomněl však ani na první holčičku letošního roku, Terezu Pánikovou. Tu navštívil doma v Lanškrounu.

Rodičům obou dětí hejtman předal pět tisíc korun a plyšovou hračku. Květinou potěšil i maminky. Prvorozený občánek Pardubického kraje Dominik se měl při návštěvě hejtmana čile k světu a předvedl mu svoje hlasivky, možná se tak na Svitavsku dočkají svého Karla Gotta. U Jordánů počítají s tím, že by za pár let pořídili Dominikovi bratříčka nebo sestřičku. „Je potřeba, abyste to dobře naplánovali a narodilo se vám i druhé dítko opět jako první na Nový rok,“ zažertoval s úsměvem hejtman.

Terezka Pániková ponechala návštěvu z kraje bez povšimnutí, když ji celou prospala. To však nic nemění nic na faktu, že její rodiče měli z návštěvy hejtmana radost. „Dárek od pana hejtmana nás moc potěšil. Peníze Terezce uložíme nebo jí založíme nějaké spoření,“ uvedla šťastná maminka Michaela Pániková, která už myslí na budoucnost své dcery. Otec Martin se ve volném čase pravidelně věnuje sportu a má v tom jasno, Terezka prý bude tenistkou.

„Dárky, které jsme  těmto rodinám  věnovali, jsou spíše symbolické.  Tak jako první novorozenci symbolizují naše přání, aby se v tomto roce v Pardubickém kraji rodily  i další děti do spokojených rodin, byly zdravé a dobře se jim dařilo,“ řekl hejtman Martin Netolický. Na závěr popřál rodičům Dominika i Terezky  pevné nervy  při jejich výchově, a aby jim přinášeli jen samou radost.

Společné foto Dominika Jordána s maminkou. | foto: Pardubický kraj, Luboš Kozel