ČESKÁ TŘEBOVÁ – Okolí Zimního stadionu v České Třebové doznalo v uplynulých třech letech výrazných změn. Nejprve bylo vybudováno parkoviště a nyní přibyly například nové chodníky a osvětlení.

Návštěvníci Zimního stadionu nebo třeba studenti Vyšší odborné školy a Střední školy technické, i ti se od nedávna setkávají s novým prostředím. “Nové chodníky, nové veřejné osvětlení, kompletně nová a rozšířená komunikace a veřejné výsadby, kdy už by to mělo navazovat  tím designem na budoucí park,” řekl starosta města Jaroslav Zedník.

Na projekt parku Benátky má město v současné době k dispozici studii a mohl by být realizován v nejbližších letech. Daleko dříve by ale mělo v tomto prostoru dojít k úpravě přístupové cesty pro pěší. “Teď ještě v podzimních měsících tam budeme dodělávat nový schody, protože ty se taky rozsypaly, takže, když jsme v tom prostoru, tak ať tam odsud  odcházíme a nevracíme se k tomu, čili měli by být dodělány ty dvoje schody,” objasnil starosta města Jaroslav Zedník.

Celá obnova prostoru u Zimního stadionu, která trvala poslední tři roky, a její součástí bylo např. i vybudování nového parkoviště město vyšla na 25 milionů a 715 tisíc Kč. Stavební úpravy v okolí Zimního stadionu by ale mohly ještě pokračovat. V letošním roce město žádalo Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy o dotaci na Lehkoatletický stadion. Kvůli dotačnímu skandálu na ministerstvu ale muselo město žádat znovu. O osudu dotace tak bude rozhodnuto v horizontu několika týdnů.