LANŠKROUN – Zájemci o sportovní aktivity typu Gladiator race budou moci co nevidět využívat nové hřiště na bývalém hasičském cvičišti u Lanškrouna ke zvýšení své fyzické zdatnosti a kondice. Poslední dny probíhají dokončovací práce. “Ohlas na toto hřiště je opravdu veliký. Nejenom z Lanškoruna, ale i ze širokého okolí. Myslím si, že bude plně využíváno. Nejenom lanškrounskými, ale i sportovci z velké vzdálenosti,” dodal starosta města Radim Vetchý.

V posledním týdnu se dosazovaly pneumatiky, dodělávaly se dopadové zóny a odbor investic a majetku zajišťoval provozní řád. Všech šest překážek je dřevěných. Nachází se mezi nimi dva víceúčelové boxy, vysoká zeď, osm přeskokových překážek, rám s pneumatikami a překážka pro plazení. Proběhlo i setkání nadšenců a organizátora těchto závodů. “Prochází lokalitu Lanškrounských rybníků a informovali mě, že by měli zájem tady uspořádat závody,” prozradil Radim Vetchý. Je tudíž možné, že se v budoucnu nějakého závodu dočká i lanškrounsko.

Celková cena tréninkového hřiště dosáhla 580 tisíc korun. 34 a půl procenta z částky bylo hrazeno dotací z Podpory budování infrastruktury cestovního ruchu v Pardubickém kraji.