ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V roce 2016 ve městě řešili investice do sportovišť. Zastupitelé vybírali mezi aquaparkem a zimním stadionem. Nakonec se rozhodli pro rekonstrukci koupaliště. Zástupci hokejové obce však upozorňují na to, že na úpravu takzvaného zimáku by se nemělo zapomenout.

Orlickoústecké kluziště funguje řadu let. Jeho provozovatelem je městská společnost, jejíž představitelé si uvědomují, že sláva sportoviště je už poněkud zašlá. Nechali si proto zpracovat studii na případnou modernizaci. “Zadáním té studie bylo zlepšit sociální zázemí pro návštěvníky a zimní stadion opláštit,” sdělil OIK TV jednatel společnosti Václav Knejp.

Eventuální úpravy by proběhly v několika fázích. “První etapa znamenala přemístění současného umístění chladícího zařízení do jiné části. Další etapa potom řešila šatny, alespoň základní, abychom mohli zrušit stávající,” uvedl Václav Knejp.

Nad zamýšlenou rekonstrukcí se však zatím zavřela voda ve chvíli, kdy orlickoústečtí zastupitelé upřednostnili investici do aquaparku. “Neznamená, že se někdy v budoucnosti nevrátíme i k rekonstrukci zimního stadionu. Studie je zpracovaná. Víme, kolik by rozšíření zimního stadionu stálo,” řekl starosta města Petr Hájek.

Podle někdejších hráčů a funkcionářů zaniklého hokejového klubu má v Ústí nad Orlicí nejrychlejší kolektivní hra světa svou tradici, a zasloužila by si proto důstojnou hrací plochu. “Hráli jsme krajskou soutěž, hráli jsme s mužstvy, která už mají krásné zimní stadiony. Myslím si, že se tady dělá jenom provizorně všechno,” vyjádřil se k problematice bývalý hráč a funkcionář orlickoústeckého hokejového klubu Jaroslav Hrdina. “Naše přání je, aby se to zvětšilo, aby ta generace tady mohla vyrůstat, a ne aby nás odkazovali na zimní stadiony v okolí,” doplnil další z někdejších hráčů a funkcionářů Josef Osmik.

Rozšíření hrací plochy a vylepšení zázemí by možná otevřelo nové možnosti pro provoz stadionu. “My jsme schopni to využít hlavně v létě na in-line hokej, na různé mezinárodní zápasy. V zimě by se určitě zvýšil zájem a znovu by se založil hokejový klub,” uzavřel bývalý funkcionář klubu a současný organizátor turnaje v malém hokeji Michael Resler.