LANŠKROUN – Ve snaze pomoci nejohroženější skupině obyvatel spouští město Lanškroun ve spolupráci s dobrovolníky novou službu pro lidi nad 60 let. Pro zájemce zajistí donášku potravin, léků a hygienických potřeb.

Senioři si mohou donášku domluvit ve všední dny od 7:00 do 10:00 hodin na speciálním telefonním čísle 703 309 125. U operátora si objednají potraviny a další zboží, které chtějí dovést a domluví termín předání. To proběhne, spolu s platbou, v bezpečné vzdálenosti. Donáška nebude zpoplatněna, senioři zaplatí vždy jen tolik, kolik bude na účtence z obchodu.

Starosta Radim Vetchý občany Lanškrouna žádá: „Nezapomínejme na seniory, kteří jsou podle statistik nejohroženější skupinou a měli by proto minimalizovat pobyt na veřejných místech. Myslete na své rodiče, babičky, dědečky, ale i na své sousedy, o kterých víte, že se nemají v těchto dnech na koho obrátit. Nabídněte jim pomoc při nakupování potravin nebo dodávkách léků, případně je prosím nasměrujte na naše dobrovolníky.“

Na nově zřízené lince (703 309 125) se mohou v daný čas (od 7:00 do 10:00 hodin) hlásit i dobrovolníci, kteří nákup zajistí a následně ho doručí.

Zde se nadchází letáček této služby: odkaz