ÚSTÍ NAD ORLICÍ – 21. ročník Zahradní slavnosti se koncem května konal na pozemku Domu dětí a mládeže DUHA v Ústí nad Orlicí. Akce letos proběhla pouze na zahradě, na den otevřených dveří se zájemci mohou těšit příští rok. Během dne se na slavnosti postupně představily děti se svými dovednostmi, které se naučily v zájmových kroužcích. Podium patřilo zejména dětským vystoupením. “Jde hlavně o kroužky taneční, o kroužky umělecké, sportovní, ale i kroužky jiné,” řekla nám ředitelka Domu dětí a mládeže DUHA Štěpánka Svobodová. Se svými choreografiemi se ukázal i kroužek Dance fitness. “Chodím tam rok teďka a baví mě to hodně, že bych tam klidně chodila dál. Se zkusím zeptat mamky, jestli mi to dovolí. Dala bych od nuly do deseti, tak deset hvězdiček,” sdělila nám účastnice kroužku Dance fitness Josefína Krásná.

Po zahradě byly rozmístěné ukázky dalších dětských prací. “Máme tady plastikové modeláře, výstavu řezbářského kroužku, keramického kroužku a dalších tvořivých kroužků. Máme tady pochoutky, tam se děti učí vařit a tvořit nějaké další věci, takže to si můžou lidi i ochutnat, dá se to tady koupit. Máme tady prezentaci i boxu,” dodala Štěpánka Svobodová. Nechyběla ani prezentace vzdušné akrobacie v tělocvičně. “Vzdušnou akrobacii dělám 3 roky a strašně mě to baví. Teď mám doma vlastní šálu, tak nacvičuju i doma a je to teda náročný, posiluju každej den,” řekla účastnice kroužku Vzdušné akrobacie Zuzana Pohanková.

Dům dětí a mládeže DUHA organizuje různé kroužky nejen pro děti, ale i pro dospělé. 75 různých zájmových aktivit se letos účastní 1 150 zájemců.