LANŠKROUN – Dopravní komise, jako poradní orgán Rady města Lanškroun, projednala na svém jednání na začátku října návrhy na změny dopravního značení v Lanškrouně. Ty byly později Radě předloženy a schváleny. S novým značením se řidiči setkají přibližně za dva měsíce.

Na podnět Městského bytového podniku bude umístěna značka „Zákaz vjezdu všech vozidel, jejichž okamžitá hmotnost přesahuje 3,5 t“ v ul. Dobrovského mezi čp. 43 a 44.

Na návrh vedení města bude nově umístěna značka “Zákaz vjezdu všech motorových vozidel“ s dodatkovou tabulkou „Mimo dopravní obsluhu“ v části ul. Kouty.

Jeden z obyvatel úspěšně žádal, aby byly v ulici Dobrovského na silnici I/43 u křižovatky s ulicí Albrechtická značky „Zákaz odbočování vpravo“ a „Zákaz odbočování vlevo“, prý z důvodu včasného upozornění na zákaz odbočení do jednosměrky.

Na podnět dalšího obyvatele budou v ul. Svobody u křižovatky s ulicí Dukelských hrdinů z důvodu zvýraznění přednosti v jízdě umístěny značky „Stůj dej přednost v jízdě!“ na reflexivním podkladu včetně vodorovného dopravního značení „Příčná čára souvislá s nápisem STOP“. Do ulice Svobody bude také zamezen vjezd vozidel vážících více než 10 tun.