LUKOVÁ – Zelená plocha v sousedství fotbalového hřiště obvykle slouží základní kynologické organizaci. V poslední době se však stalo tradicí, že se na takzvaném cvičáků koná také sraz motocyklistů.

Tentokrát se do již ustáleného místa konání sjelo přibližně 240 účastníků. K vidění tak byla přehlídka strojů snad všech možných značek a nejrůznějšího výkonu. “Jsme udělali mapku, kde si vlastně každý, kdo přijede, zapíchne špendlíček odkud přijel. Je to docela zajímavý nápad. Je tam nejdelší asi z Itálie někde 755 kilometrů, což je paráda,” sdělil OIK TV prezident klubu MotoBigBang Luková.

Stejně jako v předchozích letech i v roce 2018 měl “Motosraz” dobročinný rozměr. “Letos jsme to udělali stejné jako v minulých ročnících. Dáme to do psího útulku do Canis centra do Dolního Třešňovce,” řekl Jiří Šípek.

Další část výtěžku bude předána Stanislavě Fenykové. Ta pečuje o svého zdravotně postiženého vnuka Jaroslava. “Potřebujeme zase větší vybavení, kočárek polohovací. Z toho už se nechá něco opravdu pořídit. Jako kamarády beru všechny tyhle motorkáře a moc si toho vážím,” uvedla Stanislava Fenyková.

Motorkáři znovu ukázali, že mají nejen dobré srdce, ale také silné paže. Stovka z nich se v přetahované utkala s patnáctitunovým strojem. Součástí programu bylo rovněž rodeo či souboje v zorbingových koulích. Nechybělo vystoupení členek Taneční školy Česká Třebová a vrcholem mohla být exhibice Martina Matějíčka, mistra republiky v trialu.