ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Do Ústí nad Orlicí zavítal v úterý ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba. Pro svou návštěvu, při níž ho doprovázel poslanec Radim Jirout, si vybral producenta a distributora surovin pro chemický, farmaceutický, kosmetický a potravinářský průmysl, který v loňském roce dokončil v Hylvátech stavbu nového závodu za 66 miliónů korun, a to také za podpory dotace z ministerstva průmyslu a obchodu.

“Areál, který dnes tato firma využívá podle těch ekonomických čísel, které sem viděl, využívá velmi dobře k rozvoji a také k vytváření nových pracovních míst,“ řekl pro OIK TV ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba. Prohlédl si celý výrobní závod a osobně se seznámil s technologiemi a výrobními postupy. „Nejedná se o obyčejnou výrobu kosmetických prostředků, ale o výrobu ve vyšší kvalitě, kde můžeme vyrábět i zdravotnické prostředky,“ řekl pro OIK TV jednatel firmy Aleš Motyčka. Po návštěvě Ústí nad Orlicí zavítal ministr ještě k výrobci spa zařízení do Dolní Dobrouče.

„Podpora malých a středních podniků a zjednodušení toho, aby se jim lépe hospodařilo na tom trhu, je jedna z priorit, kterou Ministerstvo průmyslu a obchodu pod mým vedením má,“ řekl Kuba. Cestu krajem ukončil jednáním v pardubické pobočce Hospodářské komory ČR.