LANŠKROUN – Městská knihovna Lanškroun se propagační akce na podporu četby “Týden knihoven” účastní pravidelně. V letošním roce se zapojila s různými výhodnými akcemi, soutěžemi či přednáškami. “Mezi tradiční patří čtenářská amnestie, registrace čtenářů do konce letošního roku zdarma, kolo štěstí na dětském oddělení, páteční hrátky s DDM a také informační akce pro základní a střední školy,” přiblížila ředitelka Městské knihovny Radka Halberštátová. V rámci čtenářské amnestie mohli lidé vracet dlouho vypůjčené knihy po celý týden bez poplatků za upomínky.

Kromě různých soutěží a her se děti z prvních až třetích tříd základních škol zúčastnily pohádkového divadelního představení. “Jsme si připravili projektový den ve spolupráci s DDM. Jedná se o divadelní představení, ve kterém pohádkové postavičky Káťa a Škubánek dětem vysvětlí, proč je čtení důležité a úžasné a proč je lepší, než třeba dívání na televizi nebo do počítače,” prozradila Radka Halberštátová. Během představení děti s herci spolupracovaly a odpovídaly na položené otázky. Mimo jiné se malí účastníci také dozvěděli, jak si knihy půjčit a co vše lze v knihovně dělat či zažít.

Další dny patřily tiskařské dílně, výstavě v čítárně či přednášce autorky knihy “Příběh kulturního domu Lanškroun”. Ta vyprávěla o jejím vzniku a nových faktech, které se do ní nedostaly.