ČESKÁ TŘEBOVÁ – Bez velkých investic a s plánovaným přebytkem se letos chystá hospodařit město Česká Třebová. Vyplývá to z rozpočtu rozpočtu 203 milionů korun, který zastupitelé, po předchozím projednání ve svých sekcích, všemi 22 přítomnými hlasy schválili.

Jednání probíhalo za osobní přítomnosti Martina Netolického, který ač je hejtmanem kraje, se stále považuje za Českotřebovana, a jako městský zastupitel si proto nenechává rozhodování o zásadních věcech ujít. Kromě rozpočtu měli zastupitelé na programu majetkové záležitosti. Celkem jich dostali k projednání 24. Naprosté většině dali souhlas. Pouze ve třech případech se žádosti neshodovaly se záměry města a zastupitele od rozhodnutí NESCHVÁLIT neodradila ani osobní intervence.

V závěru zastupitelé rozhodovali o penězích ještě jednou, a to ve formě dotací a příspěvků na činnost pro kulturu a sport. Celkem rozdělili přes 2 miliony korun. Dalších 210 tisíc získal červený kříž pro provozování českotřebovské Senior dopravy a 120 tisíc občanské sdružení Naděje pro úhradu nájmu a služeb Nízkoprahového zařízení v Borku. Zadán byl také regulační plán městské památkové zóny, byla provedena 7. změna územního plánu města  a o údaje roku 2012 doplněna vyhláška o poplatku za odpad.