LANŠKROUN – Mládež vzala nový kulturní dům útokem. Došlo k tomu při příležitosti konání akce, v jejímž programu sice neměl chybět koncert, ale hlavní událostí bylo předání ocenění talentovaným dětem a náctiletým. Bezmála stovce jednotlivců a více než třiceti kolektivům vzdal hold za jejich počiny v uplynulém roce starosta města Radim Vetchý: “Reprezentantům samozřejmě děkuji, že jméno města Lanškrouna propagují a prezentují v různých odvětvích.”

Slova uznání patřila těm, kteří vynikli ve sportu, v kulturně laděných aktivitách nebo sbírali úspěchy na vědomostních soutěžích. Jaromír Flídr se na pódium dostavil hned několikrát. “Ve sportu jsem to dostal za jachting, v kultuře za soutěž hudební na trumpetu, ve vědomostních za druhé místo v republice za Czech Space Year,” sdělil OIK TV oceněný Jaromír Flídr.

Jarda byl rovněž oceněn v kategorii kolektivů. Ten utvořil se sestrou a společně připravili zdařilý projekt v rámci soutěže zvané AMAVET. Lucie Flídrová však přiznala, že být úspěšnou je někdy velmi náročné. “Pak se všechny ty soutěže nahromadily. Konec února, začátek března byl hrozný, tam byla skoro každý týden minimálně jedna soutěž,” uvedla Lucie Flídrová.

Nabitý program měl také čerstvý student medicíny Jakub Gregora. Ten účast na některých soutěžích dokonce odmítal, protože upřednostnil přípravu na přijímací zkoušky. Nakonec však všechno dokázal sladit tak, aby ze svých nabitých vědomostí vytěžil nejen diplomy. “Já jsem vlastně dělal hodně právě tu fyziku, chemii, biologie mě také celkem vždycky zajímala, takže mě vlastně i ta účast na těch olympiádách připravila na ty přijímačky,” řekl Jakub Gregora.

Ve světle reflektorů se octnuly také dvě Sabiny. Nejprve zpěvačka a kytaristka Sabina Křováková. Ta všem lanškrounským nadějím zahrála s kapelou.

Hlavní hvězdou večera, alespoň podle výsledků ankety “Talent roku 2018”, ve které hlasovala veřejnost, se stala mladičká mistryně ČR v překážkovém běhu Sabina Šnýdrová. “Jsem moc ráda za tu cenu a v minulém roce taťka mě hodně podporoval a trénoval,” podělila se o slávu s otcem Sabina Šnýdrová.

Všem oceněným v rámci ankety “Mládež reprezentuje město Lanškroun” gratulujeme.