ČESKÁ TŘEBOVÁ – Další mateřská škola, jejímž zřizovatelem je město, by se měla dočkat modernizace. V novém prostředí by se na školní docházku mohly v příštím roce připravovat děti ze školky U Koupaliště. Vše závisí na tom, zda se podaří sehnat potřebné finance.

V roce 2015 získala pomyslný nový kabát Mateřská škola Vinohrady. V letošním roce vedení českotřebovské radnice připravuje modernizaci školky U Koupaliště. Její zateplení má být dalším bodem nastavené koncepce města. “Už na začátku volebního období jsme se dohodli, že bychom rádi každý rok opravili jednu mateřskou školku. Samozřejmě budeme-li úspěšní s žádostmi o dotace,” sdělil OIK TV starosta města Jaroslav Zedník.

Bez finanční injekce by se podobný projekt realizoval obtížně. “Dotace, když budeme vycházet z toho, jak byly přidělovány v loňském roce, předpokládám, že tak budou přidělovány i letos, na tyto záležitosti byly cca 75 až 80 procent, čili 20 až 25 procent by město dofinancovávalo z vlastních zdrojů,” doplnil starosta Zedník.

Objekt školky U Koupaliště byl do provozu uveden na začátku osmdesátých let minulého století. Svému účelu slouží více než 30 let. Přestože byl částečně obnovován, vykazuje známky opotřebení. “Naše budova už rozhodně nový kabátek bude potřebovat. Nemohu říct, že se na to těšíme, protože mám trochu strach z těch prací, ale ve finále si myslím, že to dopadne dobře,” řekla ředitelka mateřské školy Irena Brůnová.

Harmonogram rekonstrukce bude rozvržen tak, aby co nejméně narušil běžné fungování zařízení. Práce si však některá omezení vyžádají. “Budeme muset mít omezený provoz. Jedná se o rok 2017, budou to měsíce červen, červenec, srpen, takže o prázdninách, kdy nám dětí chodí méně,” uvedla Irena Brůnová. “Chtěli bychom udělat kompletní opláštění, výměnu oken. V rámci akce počítáme i s úpravou interiéru tak, aby odpovídala 21. století,” přiblížil záměr města starosta Jaroslav Zedník.

Na letošní rok je naplánována příprava podkladů pro žádost o dotaci.