ČESKÁ TŘEBOVÁ – Mateřská školka U Koupaliště v České Třebové prochází po bezmála čtyřiceti letech rekonstrukcí. Děti by měly na začátku školního roku přijít do školky, která bude zateplená a barevnější než dříve.

Stavební práce, které promění vnější i vnitřní vzhled budovy, byly zahájeny prvního června. “Byly vyměněny všechny otvorové prvky, to znamená okna, bylo provedeno tedy venkovní zateplovací systém, uvnitř došlo k podstatné změně ve vytápěcím systému, původní akumulačky byly nahrazeny už otopnou soustavou tedy radiátory teplovodními,” popsal Karel Švercl, vedoucí odboru rozvoje města a investic, MěÚ. Ve třídách a ložničkách dojde také k výměně podlahových krytin. “Školka dostane i nový zevnitř i z venčí jinou barvu, pro děti přitažlivá, na fasádě jsou zase obrázky,” doplnil Karel Švercl. Součástí projektu je také osazení vzduchotechniky.

Rekonstrukce vnitřních prostor by měla být ukončena do konce srpna. Do konce září pak budou za běžného provozu školky probíhat venkovní dokončovací práce.

Financování stavby je řešeno z části z rozpočtu města a z části díky dotaci. “Celkové náklady na tu stavbu zateplení mateřské školy jsou ve výši 6,6 milionu korun, z toho dotace činí zhruba 2,5 milionu korun. Tyto náklady nejsou kompletní, protože město bude pokračovat v příštím roce,” vypočítal Karel Švercl. V plánu je totiž ještě obnova sociálních zařízení.