ČESKÁ TŘEBOVÁ – Jedno z místních knihkupectví se v polovině května zaplnilo lidmi, kteří se zúčastnili malé slavnosti, v jejímž rámci byla na trh uvedena nová kuchařka z pera Taťány Řehákové. Když se autorce začaly hromadit žádosti o recepty, rozhodla se, že z nich sestaví celou knihu. “Je tam 123 receptů a v podstatě jsou to zároveň i 3 fáze diety. Takže když chce člověk hubnout, tak jak má začít, druhá fáze stabilizační a třetí fáze, kde je jako normální strava,” sdělila OIK TV autorka knihy Taťána Řeháková.

Kuchařka byla nazvána “S díky paní Dobromile”. Jak už pojmenování napovídá, autorka se svým způsobem odkazuje na Magdalenu Dobromilu Rettigovou. „Chtela jsem jí poděkovat za její odkaz, protože vlastně jsou to tradiční recepty. Je to česká kuchyně, kterou miluju, ale udělaná trošku jinak,” doplnila Taťána Řeháková.

Návštěvníci akce, na kterou se vinou pracovního vytížení nemohla dostavit starostka města Magdaléna Peterková, jež však alespoň dopisem popřála dílu i jeho tvůrkyni vše nejlepší, měli možnost v kuchařce nejen zalistovat a nechat si ji podepsat.

Připravena totiž byla ochutnávka nejrůznějších pokrmů právě podle receptů z knihy. Ke konzumaci moučníků, pohárů, koláčů, chlebíčků či jednohubek zahrála kapela, a tak se setkání s Taťánou Řehákovou mohlo protáhnout až do večerních hodin.