ČESKÁ TŘEBOVÁ – Krasobruslařský klub Česká Třebová již několik let pořádá dětský karneval na ledě. Při této příležitosti uvítal Zimní stadion Na Skalce desítky dětí v různých maskách, které měly možnost si zasoutěžit na ledě. Organizátoři karneval pojali jako příležitost k ukončení zimní sezóny nejen pro členy klubu, ale i pro veřejnost. “Je tady spousta dospěláků, kteří jsou převlečení za masky a za to jsem strašně moc ráda, za to, že to je taková ta pěkná karnevalová atmosféra,” řekla Jana Hůlková, předsedkyně Krasobruslařského klubu.

Nejen pro malé účastníky v maskách, ale i pro jejich rodiče, byl připravený různorodý program. “Byla tady ukázka vystoupení, pak i závodního vystoupení, ale samozřejmě tady bylo spousta soutěží, zablbli si, zatancovali,” okomentovala Jana Hůlková. Děti převlečené za různé pohádkové či jiné postavy si mohly zkusit střílet na branku, podlézat tyč nebo projet slalom mezi kužely. “Já jsem veverka a nejvíc mě tady bavilo asi to vystoupení.” “Jsem za masku Elza.” “Já jsem koťátko a teda nejvíc se mi líbí tam, jak se podchází ta tyč.” “Já jsem jednorožec a líbí se mi tady hodně. Líbí se mi hlavně ty soutěže, že se tady můžu i pobavit.”

“Minulý rok třeba nám do toho zasáhly prázdniny a bohužel je to období plný nemocí. Takže oproti minulým rokům je ta účast hodně moc pěkná, takže za to jsme moc rádi,” dodala Jana Hůlková. Při odchodu si mohlo každé dítě za odměnu vyzvednout malý balíček s tombolou.