DOLNÍ A HORNÍ ČERMNÁ – Světlo za okny budov Dětského domova v Dolní Čermné signalizovalo, že zde čekají návštěvu. Pro hosty z Oblastního spolku ČČK Ústí nad Orlicí si děti připravily vánoční besídku. Hrála se pohádka O zlaté rybce a došlo na zpěv koled.

Hlavním bodem předvánočního programu však bylo rozdělování dárků. Ty dětem věnovali dárci, kteří se zapojili do dobročinné akce “Strom splněných přání”. V letošním roce bylo uspokojeno více než 180 přání. “Když se začínalo, tak se začínalo na padesáti přáních, což je vidět, že je vzrůstající tendence, a to si můžeme dovolit jenom právě díky dárcům. Lidé jsou ochotní kupovat dárky ostatním, podílet se o radost. Za to jim samozřejmě moc děkujeme,” sdělil OIK TV člen OS ČCK Ústí nad Orlicí Jiří Preclík.

Největším poděkováním by pro dárce možná byla dětská radost. “Dostala jsem mluvícího plyšového koníka,” prozradila s rozzářenýma očima Kačka. “Já jsem dostal silničářské auto, mám radost,” řekl René. “Ty dárky jsou prostě úžasné. Všechno, co jsem si přál, jsem dostal. Moc rád bych poděkoval těm lidem, kteří mi to splnili,” nešetřil vděkem Dan.

Svých splněných přání se poté, co hostům zatančily a zarecitovaly básničky, dočkaly také děti z Dětského domova v Horní Čermné.