ORLICKOÚSTECKO – Od 14. června začne platit nový jízdní řád dopravce Leo Express na Orlicku. Ten prodlužuje trasy spojů, přichází s novými posilovými spoji a na vybraných spojích také s novými zastávkami. Vylepší se spojení Prahy s Králíky díky novému spoji a přípojům. Cestující dojíždějící za prací nebo do škol se pak mohou těšit na nové posilové spoje v pracovních dnech.

„Změny jízdního řádu reagují na poptávku zejména místních cestujících dojíždějících za prací a do škol. Zároveň nabídnou lepší spojení turistům, u nichž letos lze očekávat zvýšený zájem o celou oblast Králicka, která je jedním z pokladů české krajiny,“ vysvětluje změny v jízdním řádu Emil Sedlařík, tiskový mluvčí Leo Express.

Od pondělí do čtvrtka bude zaveden přípoj od spoje 1293 z Prahy na nový osobní vlak 7185, který v 19:59 odjíždí z Letohradu do Králík. V pátek, sobotu a neděli vyjede nový autobusový přípoj na vlak 1293 z Lichkova do Králík, v sobotu a neděli zase nový přípoj opačným směrem z Králík do Lichkova na spoj 1290. Vlak 1294 v pátky, soboty a neděli začne svoji jízdu již v Králíkách a nabídne tak nové přímé spojení Králíky – Praha. Těmito novými přípoji a prodloužením vlaků z/do Prahy tak Leo Express umožní celotýdenní pohodlné spojení Prahy a Orlicka.

Nový jízdní řád přinese i nové posilové spoje. V pracovní dny se tak cestující mohou těšit na nový posilový spoj z Ústí nad Orlicí do Letohradu v 16:31. Od září navíc přibydou každý pátek odpolední posilové spoje z Ústí nad Orlicí do Letohradu ve 14:27 a v 15:27.

Další významnější změna nastane u víkendových zrychlených osobních vlaků z Ústí nad Orlicí do Hanušovic a zpět, které budou nově zastavovat v Těchoníně a Mladkově. Obslouží tak ještě více cestujících na trase.

Nový jízdní řád začne platit v neděli 14. 6., k dispozici je zde.