ČESKÁ TŘEBOVÁ, ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Od začátku roku 2018 chodí klienti České pošty v České Třebové i Ústí nad Orlicí do nového. Zatímco ve městě s kohoutem ve znaku byla hlavní pobočka zrekonstruována, v rodišti Jaroslava Kociana se přesunula z ulice Lochmanova do ulice T. G. Masaryka. Konkrétně do budovy jednoho z místních hotelů. “Spolupráce s tímto objektem je naplánována na 2 roky. To je doba, po kterou bude Česká pošta sídlit v těchto prostorách. Následně půjdeme do jiných prostor,” sdělil OIK TV tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Na nové sídlo si budou muset zvyknout jak pracovnice pošty, tak především klienti. Obě strany se od nynějška setkávají v moderních prostorech. Proti těm asi většina zákazníků nic nenamítá, ale ne každý je spokojen s přesunem pobočky. “Mají to pěkně udělané, je to moderní, příjemné a pozitivní je ta žlutá barva. Ale to, že to přestěhovali sem, zase tak pozitivní není,” uvedla jedna ze zákaznic pošty. “Připadá mi, že to není úplně dobře označeno a že to pro nás je trošku složitější z města, ale pro ostatní to zase třeba bude výhodnější umístění,” řekla další klientka. “To nic nezměnilo, jenom prostě půjdu někam jinam,” lakonicky poznamenal třetí z dotazovaných zákazníků.

Jinam však nemusí chodit obyvatelé České Třebové. Hlavní pobočka pošty už opět funguje na náměstí Jana Pernera. Tam se ruch vrátil po přibližně třech měsících. Během nich se prostředí dočkalo proměny. “S tím, že se rekonstruovalo jak zázemí pro naše zaměstnance, to znamená, aby mohli efektivněji pracovat, aby to prostředí pro ně bylo pohodlnější, ale samozřejmě jsme mysleli také na naše zákazníky, to znamená, že i hala pro veřejnost prošla zásadní rekonstrukcí,” shrnul výsledek stavebních úprav mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Poštovní filiálka má nové přepážky a mnoho dalšího. Největší novinkou je vyvolávací systém. Podle ohlasů od zákazníků se zdá, že se v neokoukaných prostorech zabydlí bez větších potíží. “Vypadá to nestandardně. I ten systém toho odbavení těch zákazníků, že se nebude předbíhat. Jo, za mě dobrý,” zhodnotil jeden z klientů. “Přišel jsem sem teď po delší době a můžu říct, že to je fantastické,” nešetřil chválou další zákazník. “Hlavně, aby to odsýpalo rychleji, než to šlo. Aby ty přepážky byly otevřené všechny,” přála si jedna z klientek.

V České Třebové čekají do budoucna poštovní pobočky další změny, o kterých Vás budeme v nejbližší době informovat.