ČESKÁ TŘEBOVÁ – V Národním domě v České Třebové oslavila kapela Volnost výročí dvaceti let aktivního působení na hudební scéně. Plné hlediště se kromě oslavenců mohlo těšit ještě na dvě další skupiny.

Původní kapela Volnost vznikla již před dvaceti lety ve městě perníku. “Volnost vznikla původně v Pardubicích, kdy náš bývalý kapelník pocházel z Pardubic a tam tenkrát Volnost založili. Potom se kapela rozpadla a po dlouhý přestávce, když jsme zakládali kapelu tak nám navrhnul, jestli bysme se nechtěli jmenovat Volnost,” řekl Milan Vondra.

Za léta působení kapely došlo i ke změnám v personálním obsazení. “Většinou to tak bejvá, že v kapelách se členové kapely se mění, takže nám z původního seskupení kapely jsme zůstali dva jenom, a už teďka nějakejch 13 let hrajeme ve stejným složení,” řekl Milan Vondra.

Na zkouškách, ale i koncertech jde vždy však především o zábavu. “Spíš tak, že se sejdem, pokecáme, zahrajem, zazapíváme, popijem,” sdělil Miloš Hájek.

Pro fanoušky, kteří přišli na koncert k dvacátému výročí byl nachystán průřez celou tvorbou. “Jsou to věci, který ty lidi, co na nás choděj, znaj vlastně celou dobu, takže nic úplně novýho, akorát takovejch pár songíčků,” řekla Jitka Peterková.

Na oslavách desátého výročí Volnosti vystoupila kapela Kamelot a o pět let později skupina Hop Trop. Tentokrát zaplněný sál viděl ještě kapely Devítka a Cop.