LANŠKROUN – V tělocvičně Střední odborné školy a středního odborného učiliště Lanškroun se uskutečnil 17. ročník soutěže Kalibr cup. Účastníci zde vytvářeli účesové, make-upové a body-artové kreace na zadané téma. Ve dvou kategoriích získali první místa studenti pořadatelské školy.

Mezinárodní soutěže Kalibr cup s podtitulem Pin-up style, se zúčastnili studenti a studentky středních škol a středních odborných učilišť. “Letos se přihlásilo asi z 21 škol žáci, 20 jich bylo z České republiky a jeden zástupce Polské republiky”, upřesnila organizátorka soutěže Vlasta Tomanová.

Účastníci se utkali ve třech kategoriích. Jako první soutěžili ve vytváření nejzajímavějšího účesu. V této skupině první pozici obsadila se 175 body studentka pořadatelské školy Kristýna Slezáková. Té se podařilo získat také cenu starosty města za kreativitu. V této kategorii nebylo důležité jen vítězství. “Vybraná desítka ve vlasové tvorbě postupuje do Prahy. Při veletrhu kosmetickém a kadeřnickém se tam uskuteční finálová část té soutěže Kalibr cup”, dodal ředitel SOŠ SOU Lanškroun Jaroslav Novák. To se bude konat 10. – 11. března v Praze Letňanech.

Dále účastníci předvedli make-upovou tvorbu a na závěr se soutěžilo v body-artu. Také v malování na tělo získala první místo domácí studentka, Markéta Dudychová. Vítězové všech kategorií převzali cenu od starosty Lanškrouna.