ČESKÁ TŘEBOVÁ – Sbor dobrovolných hasičů ze Skuhrova měl důvod k oslavě. Za přispění státu, Pardubického kraje i města Česká Třebová získali nové výjezdové vozidlo. Předání se zúčastnil i hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a starostka města Magdaléna Peterková. Ta klíče od vozidla předala veliteli jednotky. “Je to pro nás velkej skok dopředu, velký plus a za těch vlastně 8 nebo 9 let co se ta výjezdová jednotka znovu obnovila, tak je to fakt super pro nás, že to je takovej ten lepší krok a lepší práce potom i s těmi lidmi,” okomentoval Tomáš Kyčmol, starosta SDH Skuhrov. Po slavnostním zahájení děkan Miloš Kolovratník vozidlu požehnal. To má sloužit především pro výjezdové jednotky. Zároveň má sboru umožnit i přepravu dětských družstev na soutěže. “Je to naše první hasičský auto, co jsme dostali vlastně jako výjezdová jednotka ze Skuhrova. Budem ho využívat určitě k zásahům a i pro nějaký účely, který jsou spojený s městem Česká Třebová,” dodal Tomáš Kyčmol. “Já bych si velice přála, aby auto využívali samozřejmě jen k těm nejlepším účelům a těch problémů, které budou hasit, bylo co nejméně,” popřála Magdaléna Peterková, starostka města Česká Třebová.

Automobil byl pořízen díky výhodným dotacím. “Při dotaci 300 tisíc korun od Pardubického kraje, 450 tisíc korun ze státního rozpočtu prostřednictvím HZS, tak jednotlivé jednotky dostávají vozidla, která z hlediska dofinancování pro jejich zřizovatele, tedy obce, jsou poměrně levná,” řekl Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje. Nových služebních vozidel se mají také dočkat jednotky SDH Kozlov, Svinná a Lhotka.

Tato akce byla využita i pro předání vyznamenání, které získal starosta SDH Skuhrov Tomáš Kyčmol a velitel jednotky Jiří Sonták.