ČESKÁ TŘEBOVÁ – Nové místo našly toalety v budově bývalé tržnice na okraji Nového náměstí, v prodloužení nové pěší zóny, kde původně byly umístěny. Nyní v červenošedém provedení poutají pozornost okolojdoucích. Investičně za stavbou stojí město, které vybudování uhradilo ze svého rozpočtu.

V celkovém nákladu 2,25 milionu ji provedla českotřebovská stavební firma, a to včetně zvláštního vchodu do prodejny potravin a úpravy okolí objektu. Šedobílé provedení interiéru WC a doplňky v nerezu působí moderně. Vstup do kabinky umožňuje mincovník, lidé se zdravotním postižením mohou vstoupit zdarma a dveře si otevřou euroklíčem.

Veřejné toalety budou fungovat nepřetržitě 24 hodin. Pro bezpečnost uživatelů jsou napojeny na městský kamerový systém a podobně jako podzemní garáže jsou vybaveny červeným tlačítkem pro bezprostřední komunikaci s městskou policií. Do provozu by se měly toalety předat ihned po kolaudaci, která proběhne 3. října. Do konce roku se plánuje zkušební a ověřovací provoz s cenou dvě koruny za použití.