foto: Taneční škola Česká Třebová

Hradec Králové – Emocemi nabitá neděle, to byl start soutěžní sezóny Taneční školy Česká Třebová. Největší a nejprestižnější soutěžní tour Czech Dance Organization odstartovala 7. dubna regionálním kolem v Hradci Králové. Výprava Taneční školy čítala tři plné autobusy tanečníků a na 80 aut fandících diváků.

V kongresovém centru Aldis, kde se soutěž konala, byla Taneční škola k nepřehlédnutí. A to nejenom počtem tanečníků, ale i díky mohutné divácké základně. Škola kvitovala, že takové množství rodičů si tento zážitek nenechalo ujít a vytvořilo pro tanečníky neuvěřitelnou soutěžní atmosféru. Novinkou bylo, že ke tradičním soutěžním složkám přibily letos dvě skupiny malých disco dance tanečnic, nová dětská street dance skupina a o největší dávku roztomilosti se postarala soutěžní složka těch nejmenších – Sněženky. Ke sbírce mnoha medailí přibyl i úspěch v podobě přeřazení do vyšší výkonnostní třídy u disco složek Bubbles a Candies. Díky tomu budou v jarní tanční soutěžní sezóně dvě složky bojovat v extralize, 5 složek v II.lize a 6 složek v lize III.

Na konci celodenního soutěžního klání, Taneční škola Česká Třebová si domů, odvezla z 13 soutěžních formací, 13 medailí a 13 postupů na Mistrovtví Čech. Poděkování patří tanečníkům za skvělé taneční výkony, trenérům za neuvěřitelnou práci na vytvoření soutěžních formací a všem fanouškům za podporu na společné cestě.

Výsledky:
1. místo – Sněženky (Zimní radovánky)
1. místo – Bees (Welcome to RIO!)
1. místo – Stars (Montana’s Pop-Rock Stars)
1. místo – Bubbles (REDBEAT)
1. místo – Candies (PINKIES)
1. místo – Angels (OUT OF THE [BOX])
2. místo – Rockers (syncVaVVe)
2. místo – Bandidos (Imperat!ve death)
2. místo – Queens (fadeaway)
2. místo – Honeys (SEPTEMBER)
3. místo – Spirits (Don’t stop!)
3. místo – Jokers + Bandidos (.Co_n_n_ection_n.)
3. místo – Ženy (Conga Is Gonna Get You)

Šárka Prossová
Taneční škola Česká Třebová