ÚSTÍ NAD ORLICÍ (KNAPOVEC) – Není to zase až tak dávno, co v Knapovci stál starý společenský sál. Ten byl zdemolován a na jeho místě se v průběhu letošního roku začalo budovat nové komunitní centrum. Jeho dostavba se v současné době blíží ke zdárnému konci. “Podle smlouvy budou stavební práce dokončeny na konci listopadu. Ten termín není ohrožen, ale následně nás bude ještě čekat kolaudace a zejména vybavení interiéru,” sdělil OIK TV starosta města Ústí nad Orlicí Petr Hájek.

Původně měla být realizace projektu hrazena prostřednictvím dotace. Nakonec se však ukázalo, že nebyl vypsán žádný titul, ze kterého by bylo možné prostředky čerpat. Město Ústí nad Orlicí tak vzalo finanční zátěž na sebe. “Ty investiční náklady přesáhnou 13 milionů korun, je potřeba zdůraznit, že před začátkem této výstavby zde musel být demolován starý objekt,” uvedl starosta Hájek.

Za zmíněné peníze však obyvatelé obce Knapovec dostanou v uvozovkách hodně muziky. Centrum bude totiž víceúčelové. “Bude tady malá tělocvična, bude tady společenský sál, kde budeme moct pořádat akce, které jsme doteď nemohli pořádat,” doplnila členka osadního výboru obce Hana Drobná.

Přestože stavební práce jsou v podstatě dokončeny, budoucí uživatelé zařízení si na jeho otevření ještě počkají. “Budou se muset takzvaně dotáhnout do konce papíry, to znamená kolaudace, mít samozřejmě stanoviska hygieny a hasičů. A to nás časově nějakým způsobem ještě omezí v tom, abychom ten sál mohli využívat,” řekl starosta města Petr Hájek.

Zprovoznění komunitního centra v plném rozsahu bylo původně naplánováno na začátek ledna 2018. Vzhledem ke konání prezidentských voleb se však termín otevření posune na konec prvního měsíce příštího roku.