ČESKÁ TŘEBOVÁ – V jedné z prodejen potravin, která se nachází v ulici Chmelnice, proběhl totální výprodej zboží. Stalo se tak z toho důvodu, že provozovnu čekalo uzavření. Už před 17. únorem se v okolí budovalo a nejinak tomu bude v dalších týdnech. “Jsme přistoupili, po zralé úvaze, ke komplexní přestavbě, kde bychom chtěli zde vytvořit takové nové menší nákupní centrum,” sdělil OIK TV ředitel Konzumu Ústí nad Orlicí Miloslav Hlavsa. “Budova bude mít moderní kabát, zateplenou fasádu právě vzhledem k úsporám energií, bude mít jeden společný vstup, kde vlastně se přijde do společného vestibulu, a pak se bude podle potřeb zákazníků vstupovat do jednotlivých prostor,” řekl vedoucí technické skupiny Konzumu Ústí nad Orlicí Tomáš Motyčka.

Po dokončení rekonstrukce budou mít zákazníci na jednom místě k dispozici obchod s potravinami, zahradní centrum a pobočku pošty.

První dvě služby by měly být spuštěny v průběhu dubna. Se zahájením poštovního provozu se počítá od 1. května. “Budou poskytovány standardní základní poštovní služby, koneckonců u pošty ´Partner´ to ani jinak nejde, protože právě tato provozovna je alternativou ke klasické pobočce České pošty,” uvedl tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Zřízení pošty “Partner” v ulici Chmelnice bude znamenat uzavření pobočky v ulici Klácelova. “Proběhne přestěhování, respektive uzavření stávající pošty a otevření pošty ´Partner´ tak, aby pro naše klienty tam nebylo žádné časové rozmezí, kdy by byli bez poštovních služeb,” popsal mluvčí Vitík.

Nejen uživatelé poštovních služeb budou moci parkovat na opraveném parkovišti. Počet míst k stání byl nově vyčíslen na dvacet.