ČESKÁ TŘEBOVÁ – Slavnostní udílení cen města “Kohoutů za rok 2015” hostilo Kulturní centrum, kde všechny přivítal moderátor večera Jan Čenský. Ten na pódium pozval první oceněnou, medailistku z juniorských světových šampionátů v běhu do vrchu Michaelu Stránskou.

Za výborné výsledky se slov uznání dostalo také volejbalovému oddílu Sokola Česká Třebová II, jehož mládežnické týmy patří dlouhodobě mezi nejlepší v republice.

Rok 2015 vyšel i Taneční škole, která byla oceněna za pořádání festivalu “Podzimní doteky”.  Držitelem Kohouta se stal také loutkářský soubor Čtyřlístek, jenž v minulém roce uvedl dvě premiéry. Oceněn byl rovněž Jaroslav Plocek, autor výstavy fotografií nazvané “Stavitelé terminálu”, která byla k vidění i v Senátu ČR.

Celoživotní zásluhy o rozvoj sportu z pozice závodníků a následně trenérů a funkcionářů byly vyzdvihnuty u dvojice mužů s téměř totožným jménem. Zatímco Bohuslav Štusák svůj život zasvětil judu, Bohumír Štusák se věnoval atletice, zejména skoku o tyči.

Rozdány byly také “Ceny starosty”. Konkrétně obci Horní Lhota při příležitosti 70. výročí vzájemné spolupráce a českotřebovským dobrovolným hasičům za spolupráci s městem při akcích pro veřejnost. Závěrečným vyjádřením díků měl být koncert skupiny MediCimbal.