ČESKÁ TŘEBOVÁ, LANŠKROUN – Městy prošly tradiční  Majálesové průvody, které pořádaly studenti gymnázií. V České Třebové se vždy celá třída oblékla do masky ve stejném duchu. V Lanškrouně si zvolil masku každý student sám.

V České Třebové zahájili Majáles v pátek 28. dubna na hřišti Gymnázia. Studenti si letos oblékli kostýmy superhrdinů. Průvod šel kolem školní jídelny, ke Kulturnímu centru, odkud zamířil na Staré náměstí a přes Hýblovu ulici se zase vrátil zpět. V některých třídách měli všichni stejný úbor, ale například páťáci si vybrali film Avengers a představili větší množství superhrdinů.

To v Lanškrouně se Majáles konal na 1. máje. Zúčastnilo se ho méně studentů, ale výběr masek byl pestrý. Letošní téma bylo “Čím jsem chtěl být, když jsem byl malý”. Starosta Radim Vetchý nejdříve předal maskám klíč od města. Potom průvod zamířil náměstím dolů, dál ke Komenského ulici a kolem Městské knihovny se vrátil zpět. Přihlížející měli možnost zjistit, že několik gymnazistů si přálo být popelářem, jiní chtěli hrát hokej. V zástupu ale nechyběla ani beruška. Nakonec si šli užít program na náměstí.