ČESKÁ TŘEBOVÁ – V letošním roce má město za úkol na Skalce v České Třebové vybudovat atletický ovál. Ten je součástí první etapy. Druhá etapa bude následovat.

Stavba atletického stadionu na Skalce pokračuje dle plánů. Hotové jsou odtokové žlaby, zavlažování a pryžové obložení doskočišť. Také je vysázená zeleň. U oválu budou k dispozici boxy s kabeláží pro připojování časomír. Chybět nebude ani vodní příkop. “V současné době je stavba je připravena na pokládku asfaltového koberce a na finální tartanový povrch,” sdělil Karel Švercl.

Následně by mělo proběhnout lajnování jednotlivých drah a sportovišť. Těmito úkony bude završena první etapa revitalizace sportoviště. “Rozpočet města má částku 19 milionů korun. A z těch 19 milionů korun město obdrželo dotaci z Ministerstva školství a mládeže, ve výši 6 milionů korun,” řekl Karel Švercl.

Atletický areál bude oplocený a opatřený provozním řádem. Počítá se s využíváním oválu i během zimních měsíců. ”V dopoledních hodinách předpokládáme, že to hlavně budou využívat naše školy a střední školy tady v našem městě a v odpoledních hodinách všechny tréninkové skupiny od hokejistů, fotbalistů, přes basketbalisty, volejbalisty, ale i přes běžce,” Jaroslav Zedník.

Na příští rok je naplánováno pokračovat další fází tohoto projektu. “Ta etapa druhá v sobě zahrnuje dostavbu tribuny. Ta tribuna, to jsou samozřejmě krytá stání se střechou, je tam technické a sociální zázemí a zázemí  pro skladování atletických potřeb,” prozradil Karel Švercl.

V roce 2019 bude město žádat o dotaci na Ministerstvu školství a mládeže. Pokud ji získá, měla by být realizace druhé etapy zahájena ve druhé polovině roku 2019.