ČESKÁ TŘEBOVÁ – Hrací plocha zimního stadionu se po dvanácti měsících opět proměnila v parket, na kterém se v celkem dvacítce choreografií vystřídalo přes dvě stovky tanečníků. “Akademie taneční školy se každoročně koná na konci taneční sezony, kdy předvedeme všem divákům českotřebovského hlediště všechny choreografie, které se vlastně postavily během letošního roku,” sdělila OIK TV zástupkyně vedoucí Taneční školy Česká Třebová Edita Šabatová.

Publikum mohlo v akci vidět všechny věkové kategorie, které jsou sdruženy pod hlavičkou školy. Jedná se o děti od předškolního věku až po dospělé. Pomyslnou střední generaci reprezentovala skupina “Candies”. “Vlastně naše taneční choreografie se jmenuje Sunshine. Podle mě jsme to odtančili jakoby dobře, někde tam byly trochu chyby, ale jako jinak to bylo dobré,” svěřila se s dojmy z vystoupení Sofie Kynclová.

Dalšími účinkujícími byli členové seskupení, které si říká “Locos”. “Já jsem se na to těšila hodně. Ani jsem nějakou trému neměla, je to jenom Akademie, jenom Česká Třebová, takže mi to je nějak jedno, a nebyla to žádná soutěž, byla to jenom Akademie, a je to o tom si to užít,” uvedla Anežka Borková.

Vystavené trofeje z nejrůznějších soutěží naznačily, že tanečníci sbírali zážitky a úspěchy po celou sezonu. “Vybojovali na 64 medailí, bylo odcestováno na osm a půl tisíce kilometrů a soutěží jsme projeli nespočetně, nedá se to jako definovat úplně. Projeli jsme od pohárových soutěží až na mistrovství republiky,” shrnula zástupkyně vedoucí Taneční školy Česká Třebová Edita Šabatová.

Účast na zmíněných podnicích budou členům školy připomínat fotografie, z nichž byla na zimním stadionu vytvořena výstava.