LANŠKROUN – 49. Lanškrounská Kopa a další Městské slavnosti jsou za námi! Zlatým hřebem pátečního večera slavností na náměstí Jana Marka Marků byly koncerty kapel Žlutý pes a Arakain. V sobotu ráno se na různé trasy vydali příznivci turistiky.

Připraveny byly distance v rozmezí od 5 do 100 kilometrů a zúčastnit se mohli též cyklisté. Celkem se letošního ročníku zúčastnilo na 6000 pochodníků. Na příští rok pořadatelé v souvislosti s padesátým výročím Kopy chystají nové medaile a diplomy a zařazeny budou možná i koloběžky.

V prostoru u zámku se současně konala také 11. Krajská výstava drobného zvířectva a nedaleko Lanškrounských rybníků byl pro děti připraven tradiční pohádkový les.

V odpoledních hodinách se náměstí Jana Marka Marků začalo plnit příznivci hudby. Zahrála např. formace Navostro s tanečnicemi nebo lanškrounský Big Band se známou zpěvačkou Dashou.

Večerní program přinesl bubenickou show se světelnými efekty, taneční a akrobatické vystoupení nebo videomapping na budově Gymnázia a následně ohňostroj.

Vyvrcholením večera byl koncert zpěvačky Ewy Farne, ta si pro diváky připravila jak osvědčené hity,  tak skladby novější.

Letošní městské slavnosti zakončil druhý videomapping s pole dance a diskotéka.