ČESKÁ TŘEBOVÁ – Tělocvična ZŠ Nádražní byla dějištěm utkání mezi domácím Sokolem Česká Třebová II a Morávkou. Přestože tomu postavení obou celků v tabulce příliš neodpovídalo, domácí se krčí na chvostu tabulky, kdežto hosté okupují její vrchní patra, nabídl první set vyrovnanou podívanou. Koncovku lépe zvládli hráči z Moravskoslezského kraje a po výsledku 25:22 se dostali do průběžného vedení 1:0.

Domácí se k lepšímu výsledku nevyburcovali ani ve druhé sadě. Morávka ji tak získala v poměru 25:23.

Před začátkem třetího setu se zdálo, že hostující šestice už duel dotáhne do vítězného konce. Tento předpoklad však platnosti nenabyl. Česká Třebová se do zápasu vrátila výsledkem 25:22. Čtvrtý set opět patřil domácím. Ti svého soupeře přetlačili stavem 25:23.

O držiteli druhého bodu do tabulky tak musel rozhodnout až zkrácený pátý set. V jeho závěru se po výsledku 15:12 mohli radovat hráči Sokola II. Naopak hosté se možná ještě teď diví, jak prohospodařili slibně rozehrané střetnutí.

Přestože českotřebovští volejbalisté vyhráli i odpolední souboj, a opět to bylo 3:2 na sety, stále zůstávají na předposledním místě druholigové tabulky skupiny C.