LANŠKROUN – Sportovní hala Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Lanškrouně byla místem konání druholigového utkání ve volejbale mezi sousedními městy. Lanškrounští volejbalisté v černých dresech vyzvali na domácí půdě soupeře z Tělovýchovné jednoty Sokol Česká Třebová dvě v tmavě modrém.

Domácí v úvodním setu zvítězili se skórem 25:19. “V prvním setu jsme na našeho soupeře vlítli, přetlačili jsme ho ve všech herních činnostech, na bloku, na podání, na příjmu,” sdělil nám Jakub Pfeifer. “S prvním setem nejsem moc spokojenej, ale musím trošku kluky ospravedlnit, že jeli z Ostravy, píchli dvě kola, přijeli pozdě a bylo to nakonec na nich vidět,” dodal David Buchta.

Druhé dějství bylo vyrovnanější a soupeři si celý set šlapali na paty. Českotřebovští v průběhu ztráceli jeden či dva body, a tak domácí mohli opět zvítězit. Tentokrát ale s menším rozdílem, tedy 25:23. “Tam hlavně sehrálo roli, že jsme zkazili asi šest podání za sebou, udělali jsme takovou šňůru, takže to nás trošku položilo a nakonec v koncovce jsme se sebrali,” řekl Jakub Pfeifer. “Prostě jsme udělali těch chyb víc, jak soupeř a tím jsme prohráli. Byly to jeden, dva balóny a tak to dopadlo, jak to dopadlo,” okomentoval David Buchta.

Volejbalisté z Lanškrouna průběžně ztráceli zpočátku třetího setu vedení. Následně dokázali skóre otočit a dějství dotáhli až do zdárného konce s výsledkem 25:18. První zápas tak skončil za stavu 3:0 pro Lanškroun. “Vždycky, když vedeme 2:0, tak dojde k takovýmu malýmu podcenění a myslím, že v půlce setu se to otočilo, přitlačili jsme, tři úspěšný bloky a dotáhli jsme to do vítěznýho konce,” dodal Jakub Pfeifer. “Spousta lidí to bere jako derby, ale já si myslím, že my jsme tady všichni kamarádi a jako já jsem si ten zápas užil,” řekl David Buchta.

Následné utkání skončilo se stejným výsledkem, tedy 3:0 pro Lanškroun. Další zápas na domácí půdě se bude hrát 17. listopadu.