ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Již řadu let mají základní a střední školy v kalendáři sportovních akcí vyhrazené jedno z posledních prosincových dopolední pro oblíbené cvičení na orlickoústeckém gymnáziu. Nejinak tomu bylo i v roce 2012, kdy proběhlo cvičení s hudbou v místní Sokolovně.

Tradičně se soutěžilo ve dvou kategoriích – mladší a starší, ovšem nově se díky zvýšenému zájmu chlapeckého osazení vypsala také čistě samostatná mužská disciplína, což dodalo celé akci nový náboj a přišly si na své i divačky, kterých sedělo dokola veliké množství. Pod dohledem pánů Tyrše a Fügnera tak cvičilo hned na osmdesát nadšených studentů, z nichž se ti nejlepší probojovali do finále.

O jeho výsledcích rozhodovala šestičlenná porota složená jak z místních pedagogů, tak i zástupců soutěžících škol. V mladší kategorii zvítězil mezi chlapci letohradský Zdeněk Záruba, mladší děvčata ovládla Barbora Vojtíšková ze Základní školy Komenského. Ostatní kategorie již patřily pořadatelskému Gymnáziu Ústí nad Orlicí, kde k vítězství Adama Neubauera přidala první místo také Barbora Čapková.