ČESKÁ TŘEBOVÁ – Letošní ročník běžeckého poháru ISCAREX Cup má za sebou po tomto víkendu další porci závodů. V České Třebové se konal už devatenáctý ročník běhu městským parkem – Běhu Javorkou. Předpověď na sobotu nebyla vůbec příznivá, měl přijít déšť a ochlazení. Od rána tomu vše nasvědčovalo, zatažená obloha ale nakonec větším přísunem deště do průběhu závodů nepromluvila.

Počasí ale zřejmě ovlivnilo rozhodování účastníků, protože jich letos dorazilo o něco méně než v minulých ročnících. Výrazná změna počasí nastala před polednem, právě před startem hlavního závodu. Na start se postavilo necelých devadesát závodníků. Ihned po startovním výstřelu se do čela začal propracovávat Radek Hübl z Vencl týmu Ústí nad Orlicí. Zvlněný terén a klikatá trasa závodu dovolily sledovat závod z jednoho místa. Už během prvního kola byly patrné rozdílné časy favoritů a ostatních závodníků. Radek Hübl proběhl první kolo v čase, který atakoval dosavadní rekord závodu, a ve druhém kole začal předbíhat poslední závodníky.

Za ním se bojovalo už jen o umístění, protože ztráta ostatních výrazně narůstala každým kolem. Radek Hübl závod ovládl stylem start – cíl a jen šest sekund mu chybělo k překonání rekordu. Z celého startovního pole nepředběhl pouze čtrnáct závodníků. Závod nakonec poznamenal návrat sluníčka, které začalo místy nesnesitelně pálit, což šestikilometrovou trasu ještě více ztížilo. ISCAREX Cup pokračuje dalšími závody, nejbližší jsou v Poličce a v Letohradě.